Arhívum: RSS
Kincs ami nincs
2010. 12. 05. Fóris Zoltán

Gazdasagi valsag van, azt mondja mindenki. Senkinek nincs penze. Hol a penz? Par evvel ezelott meg volt penz. Most senkinek nincs. Erdekes. A magyarazat az, hogy a mostani "jolletunk" csak meg volt elolegezve egy olyan gazdasag altal ami hitelekre epult. Hitelre epult a termeles, a haztartas, a szolgaltatasok stb.. Most az a penz hianyzik ami nem is volt. Mikor felvettuk a hiteleket a hazra, kocsira, vasalora, internetre, stb, nem gondoltunk egy B tervre! Te gondoltal egy B tervre? Mi lesz ha csokkentink a fizetest? Ja', ha allami alkalmazott vagy, akkor a legegyszerubb, ha kivonulsz az utcara es penzt kovetelsz! Kitol? Az allamtol, vagyis indirekt modon az adofizetoktol? Ott van peldaul ez a dolog a szulesi szabadsaggal. Hogy le akarjak csokkenteni 1 evre. Igazuk van, a ket ev semmire sem volt jo, ugysem tudtad napkozibe vinni a gyermeket mert 2 evesen nem fogadtak volna be! Ha nem tudjak harom evre novelni, akkor csokkentsek le 1 evre. Csak egyet sajnalok, hogy a megsporolt penz is a politikusok kezebe kerul.

A B terv (nekem van) miatt nekem csak ket honaponta sikerul ide irni! Nezd meg a Facebook-t es Twitter-t! Rengeteg embernek mindket helyen van naploja. Szamold ki, hogy mikor ott van akkor eppen nem dolgozik, vagy a szabadidejet nem pihenessel tolti! Mindketto karos a gazdasagra. Tartozik az ember, de a Facebook, Skype, Twitter ki van nyitva es folyik a kommunikacio, szocializalodas - virtualis szocializalodas!

Legyen onkritikad, ismerd fel, hogy nem dolgozol eleget, tegy ellene. Zard be a Skype-t, csukd le a twittert, jobban fogsz haladni. Es az utcara se kell kimenned (ha allami alkalmazott vagy), hogy penzt koldulj!

A venasszony esete - ugysem valtozik semmi
2010. 07. 09. Fóris Zoltán

Megyek a jardan, persze az autok ugy fel vannak parkolva a jardara, hogy egy ember is alig tud elmenni (az en autom sem kivetel), jon szembe egy oregasszony, megall, en is, es intem, hogy neki van az elsobbsege. Erre azt mondja, hogy "mindegy ki megy elsonek, ez ugysem valtoztat semmin". Mondom neki, hogy a tisztelet az meg maradhat, fuggetlenul attol, hogy ez nem valtoztat semmin.

Vajon tenyleg a tisztelet nem lenne eleg, hogy minden valtozzon?

Ma Hollandia - Uruguay!
2010. 07. 06. Fóris Zoltán

Vegre! A hollandok ujra a legjobb negy kozott es a brazilok letudva. 22 eve szurkolok Hollandianak. Talan most osszejon, habar a nemetek nagyon jol jatszanak.

Hajra Hollandia!

Kezdhettek volna ezzel is...
2010. 06. 29. Fóris Zoltán

Na, jo ez a szindikatus, kellene a cegek is alapitsanak egyet, ha az ugyfel nem fizet, vagy az allamnak kell adot fizetni, vagy TVA-t akkor a szindikatus alljon ki a cegek mellett, hogy "anticonstitutional" oszt' kesz. Most annyit elertek ezzel, hogy munkat adtak nekem ezzel a TVA modositassal.

Nemcsak az allami alkalmazottak vasarloerejet csokkentettek, hanem mindenkiet es nem 5%-al, hanem tobbel, mert a legtobb ceg visszael a lehetoseggel es becsempesz meg egy 5%-os aremelest. Hajra. Kezdhettek volna ezzel.

Szocialis segely
2010. 05. 13. Fóris Zoltán

Minek es kinek ? Nem eleg, hogy jelen pillanatban 750.000 munkanelkuli van Romaniaban (ennyi kap munkanelkuli segelyt), meg van egy rakas szocialis segely, vagy adokedvezmeny, vagy 13 fizetes? tizeeenharmadikfizetes? Azert dolgozok en es adozok, hogy nehany szferaban 13 fizetest osszanak? Azert dolgozunk, hogy olyan emberek akik Audi 4-esel jarnak es azert panaszkodtak mert a futtespotlek csak reszben fedte a 3-4 millios telefonszamlajukat? Vagy esetleg azert adozok, hogy a fogyatekos uzlettulajdonos 50%-os adokedvezmenyet fedezzem (ilyent is ismerek)? Vagy azert adozok, hogy a szocialis segelyen elok ejjel feltorjek az automat es kiszedjenek belole mindent a sajat kapum elott (ez is megtortent)?